Archive for Srpen, 2024

Na gymnáziu v Bosně se střílelo. Školník zabil ředitele, učitelku a sekretářku

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Na gymnáziu v Bosně se střílelo. Školník zabil ředitele, učitelku a sekretářku

Tři mrtvé a jednoho těžce zraněného si ve středu ráno vyžádala střelba na gymnáziu ve městě Sanski Most na severozápadě Bosny a Hercegoviny, píšou agentura Reuters a portál Dnevni avaz. Muž automatickou puškou zastřelil ředitele školy, učitelku a sekretářku.

Tamní média střelce uvádějí s iniciálami N.N. a dodávají, že na gymnáziu pracoval jako školník. Muž s automatickou zbraní kolem 10:15 vtrhl na schůzi zaměstnanců školy.

Zastřelil ředitele, jednoho z pedagogů a sekretářku. Sám se pak zřejmě také pokusil zabít, ale byl převezen do nemocnice ve městě Banja Luka s těžkým poraněním.

Na místě nebyli žádní žáci, protože výuka ještě po letních prázdninách nezačala.

 

Střelba na gymnáziu ve městě Sanski Most

 

Zaměstnanec školy a střelec měl podle bosenského listu problémy s vedením školy už dříve a byl suspendován. Podle neoficiálních informací zahynul ředitel gymnázia Nijaz Halilović, učitelka angličtiny Gordana Nidžanová a sekretářka Nisveta Kljunićová.

Jak podotýká Reuters, masové střelby jsou na západním Balkánu poměrně výjimečné, i když má řada lidí v oblasti zbraně. V červenci v sousedním Chorvatsku bývalý voják zastřelil pět lidí, včetně své matky, a šest dalších zranil.

Autoři: iDNES.cz, ČTK
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/bosna-a-hercegovina-skola-strelba-mrtvi-zraneni.A240821_114443_zahranicni_svm