Útok nožem na základní škole v Domažlicích: Dívka napadla spolužáky, dvě děti zranila

Útok nožem na základní škole v Domažlicích: Dívka napadla spolužáky, dvě děti zranila

Na základní škole v Domažlicích žákyně zaútočila nožem na své spolužáky a zranila dvě děti, chlapce a dívku. Podezřelá byla zadržena, informovala policie s tím, že v současnosti už nikomu nehrozí nebezpečí a na místě pracuje velký počet policistů a kriminalistů. Podle informací CNN Prima NEWS zraněné děti nejsou v ohrožení života. Do své péče je převzali zdravotníci, stejně jako jedno z dětí, které bylo v šoku. Co dívku k činu vedlo, zatím není jasné.

„V současné chvíli jsou naše síly a prostředky na ZŠ Komenského 17 v Domažlicích, jelikož zde jedna ze žákyň dle prvotních informací zaútočila nožem na spolužáky. Zraněné byly dvě děti, jejichž rodiče jsou již vyrozuměni. Podezřelou dívku jsme zadrželi během několika minut,“ uvedla policie na sociální síti X.

Policejní mluvčí Dagmar Brožová pro CNN Prima NEWS později upřesnila, že policie oznámení přijala v osm hodin ráno.

 

Policejní zásah kvůli útoku nožem na základní škole v Domažlicích

 

Událost se zřejmě stala na druhém stupni školy. „Dnes 3. 9. 2024 byla ukončena výuka na 2. stupni naší školy z důvodu mimořádné události. Žáci byli poučeni o bezpečném odchodu ze školy. Všechny děti jsou v pořádku. Výuka na 1. stupni pokračuje dle rozvrhu,“ uvedla škola na svém facebookovém profilu a na webu.

Podle informací CNN Prima NEWS sehráli v celém incidentu důležitou roli kantoři, kteří skvěle a rychle zareagovali.

„Svolali jsme krizový štáb na 11:00, kde se budeme celé záležitosti věnovat. Zatím zjišťujeme informace od všech zainteresovaných složek,“ řekl pro CNN Prima NEWS domažlický místostarosta Viktor Krutina (Piráti).

Autor: Michaela Bartošová
Zdroj: https://cnn.iprima.cz/brutalni-utok-na-skole-v-domazlicich-zakyne-zautocila-nozem-na-sve-spoluzaky-dva-zranila-446585

—–

K začátku nového školního roku zveřejňujeme komentované výsledky ankety Prevence agrese ve školách a školských zařízeních 2023.

Publikace je ke stažení na odkazu níže.

Prevence agrese ve školách a školských zařízeních 2023

Staženo: 55 x