Otec přivedl dítě do školky, pak s nožem držel jako rukojmí učitelku

Otec přivedl dítě do školky, pak s nožem držel jako rukojmí učitelku

Dramatickou situaci řešili v pondělí ráno v jedné z ostravských školek. Otec, který sem přivedl své dítě, vzal jako rukojmí jednu z učitelek a ohrožoval ji nožem. Dožadoval se přitom přivolání policie. Jakmile zjistil, že personál zavolal na tísňovou linku, ze školky odešel. Policisté jej zakrátko zadrželi.

Incident se stal krátce před osmou hodinou v mateřské škole v Ostravě-Svinově. „Operační důstojník přijal na tísňové lince oznámení od personálu, že muž uchopil jako rukojmí jednu z učitelek a požadoval, aby bylo zavoláno na policii. Svou výhrůžku umocnil kapesním nožíkem, kterým ženu ohrožoval,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková. Jaké důvody k tomu muže vedly, policie nesdělila.

Jakmile agresor zjistil, že personál zavolal na tísňovou linku, tak z budovy odešel. „Ke zranění osob nedošlo. Muž nebyl náhodný kolemjdoucí, jednalo se o zákonného zástupce jednoho z dětí,“ doplnila mluvčí.

 

Policisté zabavili zadrženému muži kapesní nůž, kterým ohrožoval personál školky. foto Policie ČR

 

Na místo vyrazilo několik policejních hlídek. Do několika minut od oznámení policisté muže zadrželi zhruba 150 metrů od školského zařízení. „Muži ve věku 40 let byla provedená dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem, stejně tak test na drogy dopadl negativně. Muži zákona kapesní nůž zajistili,“ sdělila Michalíková. V současné době probíhají výslechy a další procesní úkony.

Nikomu se nic nestalo, uvedla ředitelka

K incidentu došlo v Mateřské škole Evžena Rošického ve Svinově. „Můžu potvrdit, že zmíněná událost se ve školce skutečně stala. Žádné z učitelek, ani žádnému dítěti se nic nestalo, všichni jsou v pořádku, provoz školky běží dále. Incident nyní řeší policie, nic dalšího k tomu nemohu říct,“ uvedla ředitelka školky Iveta Komorášová.

Autor: jen
Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/materska-skola-muz-nuz-rukojmi-ucitelka-policie-michalikova.A240923_093911_ostrava-zpravy_pjen


K začátku nového školního roku zveřejňujeme komentované výsledky ankety Prevence agrese ve školách a školských zařízeních 2023.

Publikace je ke stažení na odkazu níže.

Prevence agrese ve školách a školských zařízeních 2023

Staženo: 71 x

 


Další příspěvky ke čtení:

Rady, jak mluvit s dětmi, které cítí ohrožení

Stovky českých škol se v posledních dnech opakovaně setkaly s výhružnými e-maily. Zformulovaly jsme rady Více informací

Do hybridnej vojny sú zatiahnuté aj školy, hovorí český odborník. Vysvetľuje, čo je cieľom hrozieb

Bombové hrozby školám, ktorým čelili v utorok slovenské a české školy, destabilizujú systém a sú Více informací

Agresi podléhají čím dál mladší děti a školy nejsou připravené na krizové situace, varují experti

Mnoho škol zanedbává nebo vůbec nemůže zajistit péči o zhoršující se duševní zdraví svých žáků Více informací

Útok nožem na základní škole v Domažlicích: Dívka napadla spolužáky, dvě děti zranila

Na základní škole v Domažlicích žákyně zaútočila nožem na své spolužáky a zranila dvě děti, Více informací

Vítáme v novém školním roce 2024/2025!

Tým Asociace bezpečná škola přeje všem školákům, pedagogům a zaměstnancům škol a školských zařízení úspěšný Více informací