Školák při hádce bodl spolužáka nůžkami do zátylku, zraněného odvezla záchranka

Školák při hádce bodl spolužáka nůžkami do zátylku, zraněného odvezla záchranka

Rozepře mezi dvěma žáky druhého stupně, k níž došlo v úterý v pražské ZŠ U Krčského lesa, skončila pobodáním. Zraněného žáka, kterého druhý napadl, odvezla záchranná zdravotnická služba do nemocnice. Na místě zasahovali také policisté.

„Pražští kriminalisté pracují na objasnění příčin incidentu mezi dvěma žáky, který se odehrál v úterý po 14. hodině na ZŠ v Jánošíkově ulici,“ sdělil redakci iDNES.cz mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Vzhledem k věku chlapců však nemohl poskytnout konkrétnější informace. Řekl jen, že jednoho z nich odvezla do nemocnice záchranka.

„V případu probíhají standardní úkony trestního řízení, které jsou ze zákona neveřejné, přičemž právní kvalifikace skutku nebyla zatím stanovena,“ doplnil.

Zkazky o události se následně šeptandou dětí rychle roznesly po škole, odtud pak domů k rodičům.

„Slyšel jsem nějakého chlapce, jak to oznamuje své mámě ještě před školou, než nastoupili do auta,“ sdělil redakci iDNES.cz muž, který podle svých slov okolo školy jen procházel. „Vykládal, že nějaký chlapec, kterého znal, pobodal druhého chlapce nůžkami do krku zezadu, tedy do zátylku,“ dopověděl muž s tím, že byl ze slov hocha sám zděšen. „Mám také děti, ale naštěstí jinde,“ dodal.

Poté, co se o incidentu doslechli od svých dětí rodiče, začali se naléhavě dožadovat podrobnějších informací ze strany školy, kterého se jim dostalo prostřednictvím komunikační stránky Bakaláři až následující den v pozdních večerních hodinách.

„Vážení rodiče, v souvislosti s Vašimi dotazy ohledně incidentu, který se ve škole stal v úterý tohoto týdne mezi žáky 2. stupně a který řeší Policie ČR, bych Vás ráda ujistila, že Vaše děti nejsou ve škole ohroženy a také výuka probíhá v běžném režimu. Podrobné informace škola vzhledem k citlivosti celé události a probíhajícímu vyšetřování nebude a ani nemůže individuálně poskytovat. Děkuji za pochopení,“ uzavřela ředitelka školy Dagmar Malinová.

 

Na pražské základní škole došlo k incidentu mezi dvěma žáky. Jeden z nich byl následně odvezen se zraněním do nemocnice. (17. října 2024) Autor: Jiří Meixner, iDNES.cz

 

Většinu rodičů však toto sdělení neuspokojilo a začali si tak zjišťovat, co se přesně stalo, mezi sebou na sociální síti. „Též by mě zajímalo, co se stalo. Zpráva od paní ředitelka, která přijde více jak 24 hodin po incidentu, není moc uklidňující. Když mám mít jistotu, že mé dítě není v ohrožení, ráda bych aspoň obrazně věděla, co se stalo,“ napsala jedna z matek zdejšího žáka a další rodiče se k jejímu názoru připojili.

Celé vedení by se mělo probudit,“ zaznělo například. Jiná matka zmínila, že od dcery ví, že k něčemu mělo dojít v tělocvičně školy, ale zajímalo by ji k čemu. Někteří rodiče však apelovali na druhé, aby do věci „nešťourali“, že jde o velmi citlivou věc, kterou nepřísluší řešit veřejně. Redakcí oslovení rodiče však připustili obavy o své děti. „Dcera je na druhém stupni, učitelé s nimi probírají i šikanu,“ nastínila jedna z matek, co mohlo stát za činem.

Autor: sob
Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/zakladni-skola-zaci-deti-praha-napadeni-incident-zraneni.A241017_124050_praha-zpravy_ikro


K začátku nového školního roku zveřejňujeme komentované výsledky ankety Prevence agrese ve školách a školských zařízeních 2023.

Publikace je ke stažení na odkazu níže.

Prevence agrese ve školách a školských zařízeních 2023

Staženo: 104 x

 


Další příspěvky ke čtení:

Absolutní peklo. Učitelka popsala běžný den v německé škole

Ohrožování nožem, šikana, výhrůžky, bitky a policejní operace. Tak vypadá běžný den na jedné německé Více informací

K romskému chlapci po konfliktu s učitelem jela záchranka. Zasáhla policie

Policie řeší incident, při kterém se v Koryčanech na Kroměřížsku fyzicky střetl učitel s žákem. Více informací

Osmnáctiletý student hrozil vystřílením třídy v Praze 8, našly se u něj zbraně

Kriminalisté zadrželi osmnáctiletého studenta, který spolužákům vyhrožoval, že vystřílí třídu střední školy v Praze 8. Více informací

Otec přivedl dítě do školky, pak s nožem držel jako rukojmí učitelku

Dramatickou situaci řešili v pondělí ráno v jedné z ostravských školek. Otec, který sem přivedl Více informací

Rady, jak mluvit s dětmi, které cítí ohrožení

Stovky českých škol se v posledních dnech opakovaně setkaly s výhružnými e-maily. Zformulovaly jsme rady Více informací